Mooie efficientie slag bij Veenstra|Fritom met Hydraulische Uitschuifbare KOOI® ReachForks in het Crossdock.

Veenstra|Fritom is een allround logistiek dienstverlener. De diensten bestaan uit transport en warehousing en logistieke oplossingen, een verlengstuk van transport is groupage en daarbij is crossdocking een belangrijk onderdeel. Er worden dagelijks uiteenlopende goederen geladen en gelost. Waaronder europallets en pallets van diverse afmetingen. Maar ook vele pallets die aanzienlijk langer of breder zijn dan de standaard pallets, de zogeheten afwijkende maten.

"De Impact van Vorklengte op Heftruck Efficiëntie en Veiligheid"

“De standaardlengte van onze heftruckvorken is 1000 mm en dat kan een uitdaging vormen bij het laden en lossen van vrachtwagens” aldus Rico Veenstra, hoofd Crossdock. “Heftruckchauffeurs moeten voorzichtig zijn om schade te voorkomen, vooral als de vorken te lang zijn en buiten de pallet uitsteken, wat de achterliggende pallets kan beschadigen. Dit risico wordt nog groter als er lange pallets opgepakt moeten worden met te korte vorken, wat kan leiden tot het kantelen van de lading met mogelijke schade of letsel als gevolg” aldus Veenstra.

“Een veelgebruikt hulpmiddel voor de handling van niet-standaard pallets is het gebruik van opzetvorken. Deze moeten opgehaald en gemonteerd worden elke keer als een lange pallet wordt aangetroffen, wat extra tijd en fysieke inspanning kost, aangezien deze grotere vorken vaak zwaarder zijn dan 25-35 kg”.

Een Sprong in Efficiëntie: Het voordeel van hydraulische KOOI® uitschuifvorken.

“Een significante verbetering in efficiëntie hebben we weten te bereiken met de aanschaf van nieuwe heftrucks met KOOI® ReachForks. De hydraulisch uitschuifbare vorken maken het mogelijk om één of twee pallets tegelijk uit de vrachtwagen te halen of afwijkende lange pallets. Dit verhoogt de efficiëntie bij het lossen met ongeveer 20% en bij het laden met circa 37% omdat de pallets al optimaal gegroupeerd zijn op de Europese postcode locatie na het lossen.

De uitschuifbare reachvorken bieden enorm veel flexibiliteit om, pallets van diverse afmetingen veilig te transporteren en voorkomt dat de lading kantelt en heeft het als voordeel meerdere pallets tegelijk te handelen. Bovendien voorkomt het aanwezig zijn van de uitschuifbare reachvorken onnodig extra crossdock bewegingen. Ook verminderen ze de fysieke belasting voor de heftruckchauffeur, omdat er geen losse opzetvorken gemonteerd hoeven te worden en zo wordt er veel tijd bespaard”.

20% sneller lossen / 37% sneller laden

 

De belangrijkste voordelen van KOOI® ReachForks omvatten:

  • De flexibiliteit om in- en uit te schuiven naar de gewenste pallet lengte.
  • Keuze voor het opnemen van één of meerdere pallets.
  • Aanzienlijk sneller lossen en laden, wat de productiviteit verhoogt.
  • Verhoogde efficiëntie betekend meer vrachtwagens laden in hetzelfde tijdsbestek.
  • Variabele vorklengte verminderd kans op schade.
  • Capaciteit om een of meer pallets tegelijk te hanteren voorkomt extra handelingen.
  • Aanzienlijke energiebesparing door het verminderen van het aantal afgelegde meters.
  • Vermindering van fysieke belasting en risico op letsel bij het monteren van losse opzetvorken.
KOOI Reachforks

Veenstra|Fritom

is een familiebedrijf en bestond vorig jaar 95 jaar. Het is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het verzorgen van transport en warehouse activiteiten. Veenstra|Fritom maakt deel uit van de Fritom Group, als groep behoren de Fritom bedrijven al jaren tot één van de 30 grootste logistieke bedrijven in Nederland.

Informatieblad downloaden:

KOOI®ReachForks